НОВИНИ ЗА НАШИТЕ ПРОЕКТИ

LAUFEN CZ s.r.o.

Работник Керамика

Чехия

03.11-30.12.2021

Дата за пристигане: 01.02.2022 гр.Бехине

COVID-19 :

Work in Time GmbH

Специалисти-Заварчици, шлосери, монтажници, електротехници, ОВК ВиК

Германия

21.01-30.12.2022

Дата за пристигане: 

COVID-19 :

Относно влизане в Германия, считано от 00.00 ч. на 16 .01.2022 г. България отново е включена в списъка с високо рискови държави, поради което спрямо пристигащите лица се изисква дигитална регистрация на HTTPS://EINREISEANMELDUNG.DE и задължително влизане в карантина. Въведено е общо задължение за представяне на отрицателен тест, свидетелство за ваксинация или медицинско свидетелство за преболедуване за всички лица, навършили 6-годишна възраст, независимо от вида транспортно средство, с което се пристига в Германия. Задължението е в сила и за пътниците, осъществяващи трансфер на германските летища.
 Признавано свидетелство за преболедуване от коронавируса: положителен резултат от PCR-тест от преди най-малко 28 дни, но не по-стар от 6 месеца преди пристигането в Германия.
 Признавани видове ваксини: посочените на HTTPS://WWW.PEI.DE/IMPFSTOFFE/COVID-19 .
Ваксината трябва да е вписана в Цифров COVID сертификат на ЕС, или в жълтия имунизационен паспорт на СЗО. Трябва да са минали 14 дни от пълната ваксинация (поставени една, или две дози, според вида ваксина).

ВАЖНО: Кандидатите трябва да предоставят на работодателя си негативен тест на всеки 24часа, които за момента в Германия е безплатен или документ за завършена ваксинация.

Panasonic

Чехия

Работник/Оператор

19.01-10.02.2022

Дата за пристигане: 22.02.2022г. гр. Пардубице

COVID-19 :

Foxconn

Чехия

Оператор в производство

Оператор сглобяване

16.03-18.03.2022

Дата за пристигане: всеки понеделник в гр. Кутна Хора

COVID-19 : Всички пристигащи от България или друга ДЧ на ЕС, които не са прекарали повече от 12 часа през последните 14 дни в държава извън ЕС, следва при пристигането си на територията на Чешката република с обществен транспорт да представят при поискване:
–    предварително попълнен електронен формуляр на пътуващия. Формулярът може да бъде открит на следния интернет адрес: HTTPS://PLF.UZIS.CZ/;
–    резултат от 72-часов PCR или 24-часов бърз антигенен тест (RAT), или
–    национален сертификат за извършена имунизация против COVID-19, или
–    медицинско удостоверение за прекаран COVID-19.
Горните изисквания не се прилагат за пристигащите с индивидуален транспорт.
Не се прилагат каквито и да е ограничителни мерки и за деца под 12 години .
Гражданите могат подробно да се запознаят с актуалните изисквания за влизане в Чешката република и изключенията от тях, в съответствие с действащите противоепидемични мерки, на следната интернет страница на МВР на Чешката република:
HTTPS://WWW.MVCR.CZ/MVCREN/ARTICLE/CORONAVIRUS-INFORMATION-OF-MOI.ASPX

От 14 март 2022 г. отпадна изискването за задължително носене на респиратори в затворени пространства. Задължително е единствено ползването им в обществения транспорт, здравните и социални заведения. Не се представя сертификат за ваксинация или за преболедуван COVID-19 при посещение на ресторант, културни, спортни и други събития.
За обществени, образователни или културни събития могат да се събират неограничен брой граждани.

VI Global Consult Ltd.@ Design by WordPress